5 LOS uit SiVi bezoekt Olympisch complex Londen

Op woensdag 18 en donderdag 19 april bezochten leerlingen van 5 Lichamelijke opvoeding en sport uit het Sint-Vincentiusinstituut in Torhout, Aylesford Sports College en Londen. Uiteraard maakten ze van de gelegenheid gebruik om het Olympisch complex te bezichtigen. Deze uitstap werd mede mogelijk gemaakt door de steun van de provincie West-Vlaanderen.

Woensdag brachten de leerlingen de dag door in Aylesford Sports College, een partnerschool dichtbij Londen. Na een meet and greet gingen ze sportief aan de slag. In een viertal workshops maakten de leerlingen van SiVi samen met leerlingen van Aylesford College kennis met typische Engelse en Belgische sporten. Dit was een uitstekende gelegenheid om de Engelse taal en didactische vaardigheden in te oefenen. Daarna vertrokken ze naar hun logeeradres, Ibis London Wembley. ’s Avonds stond er nog een ghost walk in hartje Londen op het menu.

In de lessen Engels hadden de leerlingen de Olympische Spelen stevig voorbereid. Een bezoek aan het Olympisch complex kon dus zeker niet uitblijven. Op donderdag werden ze getrakteerd op een twee uur durende guided tour met zicht op het hoofdstadion, de velodroom, het handbal- en basketbalstadion, het watersportcentrum, het mediacentrum en het atletendorp. Ze eindigden de dag met een sightseeing tour door de City, langsheen alle toeristische trekpleisters. Kortom, een sportieve en onvergetelijke tweedaagse!