De VTI-tafels in Vive le vélo!

De Tourtafels in het Tour-programma van Karl Vannieuwkerke en Lieven van Gils zijn intussen een rode draad tijdens de uitzendingen. Dit jaar nodigden de programmamakers dan ook alle scholen met een studierichting Houtbewerking uit om zelf twee dergelijke tafels te ontwerpen. De leerlingen van het vijfde jaar Houttechnieken van het VTI, onder leiding van hun praktijkleraren Bernard Deforce en Kris Dejonghe, gingen op dit voorstel in. Het basisidee voor de tafels komt van Aaron Van der Cruyssen. De twee houten tafels bevatten centraal de spaken van een wiel, waarin carbon verwerkt is. In het wiel werden ook de kleuren van de leiderstruien van de Tour gebruikt. In het kleine model zitten 21 zwaluwstaartverbindingen, net zoveel als het aantal ritten van de Tour. Het grote model bevat 28 verbindingen en herinnert aan het aantal slachtoffers van het busongeval in Zwitserland.


Vorige week donderdag 1 juni trokken de leerlingen en hun leerkrachten naar het Kasteel van Gaasbeek, waar ze samen met de andere genomineerden gestreden hebben om hun tafels in het programma te krijgen. Naast een praktische proef vonden er ook verschillende gesprekken plaats.  En vrijdag 8 juni werd voor de school een dag om niet snel te vergeten: de VRT-ploeg bracht het heugelijke nieuws dat de tafels een plaatsje krijgen in het programma!


De tafels in de pers, vooraf: De Weekbode, Focus-WTV en een gespecialiseerd houtmagazine.


Filmpjes voorstelling Kasteel van Gaasbeek: Deel 1 - deel 2.


Reportage in het VRT-nieuws.


Foto's bezoek Karl Vannieuwkerke en filmploeg op vrijdag 4 juni in Torhout.


Reportage op Sporza.be en Focus-WTV.


Persberichten na bekendmaking winnaar: Het Nieuwsblad - De Standaard - Gazet van Antwerpen - Het Belang van LimburgDe Weekbode (1) - De Weekbode (2) - Focus/WTV - Website VRT - website één - website Sporzawebsite Klasse - TV-visie - Clint - SkynetKempen Actueel - Tips.


Johan op StuBru.


Blog van Karl Vannieuwkerke.
Column van Karl Vannieuwkerke.