LOS SiVi op Olympische sportdag Dominiek Savio

De vijf West-Vlaamse sportscholen organiseerden  op donderdag 3 mei een Olympische sportdag op het domein van Dominiek Savio in Gits.  De sportscholen werkten samen om van deze dag iets moois te maken.
De dag begon met het dragen en aansteken van de Olympische vlam en het hijsen van de Olympische ringen. Voor onze school werd de vlam gedragen door Olivier Maenhout en de blauwe ring door Bianca Meyers. Dit gebeuren  werd bijgewoond door enkele prominenten zoals de gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé en mevr. Mieke Vanhecke. Enkele bekende atleten zorgden voor het hijsen van de ringen.
Elke sportschool organiseerde één onderdeel van de sportdag. De leerlingen van het 6de jaar L.O. en Sport van SiVi Torhout stonden in voor de activiteiten in en rond de vijver. Dit thema werd gesymboliseerd door de blauwe ring. De doelstelling was zoveel mogelijk water overbrengen met een rolstoel, lopend, met een roeiboot of met een vlot.  Iedereen kon deelnemen om het gezamenlijke doel te bereiken. Vele  jongeren met een beperking werden voor het eerst uitgedaagd om plaats te nemen op het vlot, goed geholpen door de sportleerlingen. De anderen activiteiten waren shooting, move met fietsen en go-karts, balspelen en paardrijden.
Het werd een schitterende dag voor alle leerlingen. De sportleerlingen bewezen hiermee dat ze niet alleen sportief getalenteerd zijn, maar ook dat ze jongeren met een beperking een warm hart toedragen.