Meisjesploeg minivoetbal naar provinciale finale SVS

Op woensdagnamiddag 18 april speelde onze meisjesploeg de halve finale van SVS minivoetbal. De tegenstanders waren Lendelede en Zwevegem. Beide scholen hadden zich net als ons ook geplaatst voor deze halve finales na eerdere goede prestaties in de voorrondes.


De eerste wedstrijd tegen Lendelede werd een ware demonstratie: we wonnen meer dan verdiend met een monsterscore: 11-1. Prachtige doelpunten, heerlijk samenspel, mooie dribbels en vooral ongelooflijk veel spelplezier op en naast het terrein! De trainingsmomenten van de voorbije maanden wierpen duidelijk hun vruchten af.


 


We wisten echter dat Zwevegem een veel moeilijkere tegenstander zou worden, en dat is ook gebleken... In een evenwichtige eerste helft was het vooral een tactisch schaakspel van beide ploegen. Afwachten en geen risico's nemen dus. Toch versierden we heel wat mooie kansen, maar die werden keer op keer vakkundig gemist. De zenuwen deden hun werk. Bovendien kregen we het spreekwoordelijke deksel op de neus, toen een counter van de tegenstander netjes werd afgerond: 1-0 voor Zwevegem. Wat nervositeit tijdens de rust, maar het vertrouwen in een goede afloop was zeker nog niet weg. Na minder dan 10 seconden in de tweede helft stond het echter 2-0 en leek de finale een verre droom te zijn... Maar niks bleek minder waar, want deze moeilijke situatie leek onze meisjes van alle stress te bevrijden en binnen de minuut stond het 2-1. Even later werd het 2-2 en iedereen voelde dat de Rembert-trein vertrokken was. We hielden het hoofd koel en bleven vlot de bal rondtikken, wachtend op de kansen die er zeker zouden komen. En jawel: vijf minuten voor affluiten scoorden we de 3-2 en even later trilden de netten nogmaals voor de 4-2 eindstand. Wat een ontlading bij speelsters, trainers en supporters! Onze meisjesploeg plaatst zich op deze manier voor het 2de jaar op rij voor de finale op woensdag 16 mei.