Pensionering Herman Becue - Spes Nostra Zedelgem

Na een voorbereiding van maanden was het dan eindelijk zover: de verrassingsdag voor directeur Herman Becue van het Spes Nostra Instituut in Zedelgem. De dag begon niet zo goed. We hadden nog altijd geen reden gevonden om Herman van de directievergadering te laten terugkeren naar school en het weer zat ook niet mee. Na wat aandringen konden we Herman overtuigen om rond 11 uur op school te zijn. De reden konden we niet vertellen. Zijn etentje in MMI Kortemark baarde hem zorgen. Hij dacht namelijk dat hij daar werd verwacht. Toen we hem vertelden dat de algemeen directeur op de hoogte was van zijn terugkeer naar school, verstond hij er niets meer van. Hij had haar de dag voordien nog gezien en ze had hem niets verteld?


Rond 11 uur arriveerde hij langs de achterdeur en niet langs de voordeur zoals hij gewoonlijk doet! Achteraf bleek dat Herman toen al vermoedde dat er ‘iets’ op de speelplaats stond te gebeuren! Ondertussen waren de genodigden voor de receptie gearriveerd. Collega’s hadden gezorgd voor hapjes en drank. Gaby Feys en Roger Sap hielden een speech. Groot was zijn verbazing toen plots zijn vrouw op de receptie arriveerde. Toen ook zijn twee dochters in het restaurant verschenen, was de verrassing compleet.


Rond 14 uur werden ze door een leerkracht naar een weide in de buurt gebracht. Niet lang daarna hoorde Herman waar hij had op gehoopt: het geluid van een helikopter. Samen met zijn twee dochters mocht hij een vlucht maken van 20 minuten. Eerst vloog de helikopter richting school. Ondertussen hadden alle leerlingen van de school de letters BEDANKT gevormd op de speelplaats. Herman werd er stil van… Daarna vloog hij nog naar Torhout, Lichtervelde en natuurlijk ook boven Kortemark!


Terug op school werd de dag afgesloten met een koffietafel voor alle leerkrachten. Rond vier uur kwam dan ook zijn kleinzoon en zoon Lieven om te vragen hoe de vlucht van opa was verlopen!