Scholieren minivoetbal winnen West-Vlaamse en Vlaamse finale

Onze schoolploeg scholieren dames minivoetbal won op woensdag 20 mei de West-Vlaamse finale en op woensdag 27 mei zelfs de Vlaamse finale! Het is trouwens de tweede maal op rij dat deze lichting Vlaams kampioen werd.
Na de voorrondes tegen MMI Kortemark, De Pleinscholen Kortrijk en Vilo Meulebeke was al duidelijk dat we een sterke ploeg hadden. In de halve finale wonnen we ook nog vlot van VHI Brugge, College Veurne en Burgerschool Roeselare en dit allemaal met duidelijke cijfers.

De West-Vlaamse finale tegen KTA Ieper was echter een thriller van formaat. Onze sterspeelster Ellen Degrande speelde op dat moment met de nationale ploeg in Italië en was er bijgevolg niet bij. De match werd gespeeld over vier maal 12 minuten. Het was een nek-aan-nek race, waarbij we telkens op achterstand kwamen en we pas in de vierde "helft" bij 5-5 het verschil konden maken. Eindstand: 7-5.

In de Vlaamse finale tegen Don Bosco Zwijnaarde een week later, was iedereen wel op post. En dat hebben de dames van Zwijnaarde geweten! Met oogstrelend minivoetbal van een hoog technisch niveau werd de tegenstand onder het alziend oog van directeur Vanthournout, gewoon overrompeld en ingeblikt.  Eindstand: 22-2 (!)

De ploeg: Lore Francois, kapitein Ellen Lagrange, Louise Vandurme en Rune Feys (College) - Chelsey Vanhooren, Chavaly Vandendriessche, Yasmine Goemaere, Barbara Tyberghien en Loucia Duyvejonck (SIVI).
De coach: Gab Demanet