Scholieren volleybal vicekampioen Vlaanderen

Op woensdag 9 mei speelde de scholierenploeg volleybal de Vlaamse eindrondes. Drie ploegen deden in het verre Lier een gooi naar de Vlaamse titel: Westmalle, Redingenhof Leuven en (uiteraard) Sint-Rembert.


Ondanks het feit dat we maar laat op de afspraak waren, namen we toch een uitstekende start tegen Westmalle. In de eerste set liepen we vlot uit, zodat het op het einde zelfs nog mogelijk was om de enige dame op het scholierentornooi (Charlotte Soetaert, 603a) even in te brengen aan de opslag. De eerste set wonnen we met 18-25. In de tweede beurt kwam Wommelgem sterker opzetten, maar we konden ook de tweede set en dus de match winnen (22-25).


Daarna moest Wommelgem het opnemen tegen Leuven: uitslag 0-2 voor Leuven. Een onderling duel met Leuven, van wie we vorig jaar nog duidelijk kansloos hadden verloren, bepaalde dus wie kampioen werd.


Het zou een hele spannende match worden. In de eerste set waren we voortdurend op achtervolgen aangewezen, maar konden we toch goed aanklampen. Uitslag 22-25 voor Leuven.
Halfweg de gelijkopgaande tweede set konden we een klein kloofje maken en wonnen we met 25-21.


In de beslissende en felbevochten derde set hielden we de bordjes goed in evenwicht, maar kwamen we 11-13 achter. Toch slaagden we er nog in om tot 13-13 gelijk te komen. Jammer genoeg moesten we dan het onderspit delven: 13-15. Toch een hele knappe prestatie:
Sint-Rembert, samen sterk!


Volgende week woensdag 16 mei staat nog een laatste belangrijke match op het programma:
de finale van de kardinaalsbeker volleybal. Dan nemen we het in Ertvelde op tegen Oudenaarde.
Wie er zelf (gratis) bij wil zijn en de ploeg moreel wil steunen kan mee met de spelersbus.
Vertrek aan het zwembad om 13.15u. De eerste 50 leerlingen mogen mee.


Nog even alle spelers:
Dries Carron en Brecht Degrande (vlti), Emmerson Debusschere (sivi), Pieterjan Pertz en Jonathan Mortreu (vti), Leander Vervacke, Anselm Logghe en Charlotte Soetaert (sj).