Verslag voetbal 29/2 – SMIK

Op woensdag 29 februari trokken we met de tweede graad naar het Houtlandinstituut in Torhout om er partij te geven aan het Da Vinci-atheneum uit Koekelare, het thuisspelende Houtlandinstituut en het Sint-Vincentiusinstituut. Spelers van dienst waren Ruben Verbeke, Karel Derdaele, Jens Vangheluwe,Kenneth Vanoverbeke, Bram Deschuyter, Bert Vandendriessche en Alexander Van den Eeckhaut.

De eerste partij was meteen een klepper (en de latere winnaar) het Houtlandinstituut. SMIK speelde heel aardig mee en liep vlot uit tot 3-2, maar hierna hadden we wat pech in de afwerking. Paal, lat en doelman stonden telkens in de weg.

De tweede partij was tegen grote broer SiVi. Dit was het (met alle respect gezegd) zwakkere broertje uit de groep en SMIK won dan ook vlot met 6-0. Iedereen pikte zijn graantje mee en het werd een collectief mooie overwinning.

De laatste partij was tegen Da Vinci, een technisch vaardige ploeg die goed gespeeld had tegen het Houtlandinstituut. Inzet : de tweede plaats en eventuele kwalificatie, want Houtland had reeds twee maal gewonnen en moest hun laatste partij tegen Sivi (die reeds alles verloor). De eerste helft eindigde zowaar op 0-0. Het was een tactisch steekspel waarbij SMIK het hoofd koel hield. De tweede helft was volledig voor SMIK, wat resulteerde in een 4-2 overwinning.

Jammergenoeg werd de eerste partij tegen Houtland verloren. Hadden we die partij als tweede kunnen spelen, dan waren we misschien al gerodeerd en konden we die ook winnen...

Het was een geslaagde namiddag met ook veel plezier naast het terrein, wat nog steeds de

bedoeling is en blijft van schoolsport.

Alvast een proficiat aan dit team voor hun knappe prestaties!