VLTI - Interesse vanuit Turkije

Op maandag 10 maart bezocht een eerste groep met steun van Leonardo Da Vinci het VLTI. De groep bestond uit de secretaris van de provinciegouverneur van Cankiri, een delegatie van een paar gemeentebestuursleden, leerkrachten en technisch personeel, oud-leerlingen van het landbouwlyceum, een afvaardiging van het ministerie van landbouw, privélandbouwtechniekers.

Ze waren hier in het kader van een project rond "innovatie en investeringen in de landbouw". Vooral de organisatie van ons agrarisch onderwijs, de infrastructuur, het labocomplex, het internaat, de schooltuin, de serres, in het bijzonder de teelten op hydrocultuur, paprika,  aardbeien, de witblauwfokkerij op het Lindenhof en vooral de afdeling paardrijden en verzorgen trokken hun aandacht. Tot slot bezochten we een melkveebedrijf dat melkt met robots en deels voor eigen stroomproductie zorgt met zonnepanelen.

Ondertussen zijn we door de mensen van het beroepslyceum in Cankiri uitgenodigd voor een tegenbezoek aan de school en de regio. Eén nieuwe samenwerking is gestart, en kan verder groeien. 

Op 26 maart komt de volgende groep, leerlingen van het beroepslyceum, landbouw, Burdur Tefenni in het kader van hun project "groenteteelt in serres en goodpractice in de landbouw" op bezoek.