Volleybal minimien meisjes – halve finale - Koekelare

Toen onze Smikkers in Brugge tot ieders verbazing zowel de gerenommeerde scholen uit Brugge en Rembert Torhout overspeelden, kon de vreugde natuurlijk niet op. Maar in de halve finales kregen ze andere poulewinnaars tegenover zich, met een bang voorgevoel dat het hier wellicht zou eindigen. Met het zien van de opwarming van het Roeselaarse OLV zakte de moed nog wat dieper. Gelukkig heb je ook meisjes die zich nooit gewonnen willen geven en er blijven voor gaan.

De start was veelbelovend met een reeks kanonballen van Janne Devos. 10-0 . Daarna knaagde Roeselare aan de achterstand en kwam bijna op gelijke hoogte. Onze Smikkers herpakten zich tijdig en haalden verdiend set 1 binnen.

In set 2 bleef het even gelijk opgaan waarna Koekelare zich onverhoopt op setwinst stortte.

Zo konden we waarschijnlijk niet meer derde eindigen.

Dan was het wachten op het resultaat van de wedstrijd Roeselare–Kortrijk. Cadeautje voor Smik: Roeselare won met 2/0. Zo had Smik aan 1 winstset voldoende om zelfs het tornooi te winnen.

Tegen SAZ Kortrijk startten onze Kimberly Bossee, Janne Devos en Janne Gilles, Sarah Inghelbrecht, Celine Pottelancie en Morgane Roelens, met een zeker zelfvertrouwen. Even leek het dat ze een riante positie zouden afgeven, maar onder impuls van onze Jannes haalden ze toch zowel set 1 en 2 verdiend binnen.

Voor de eerste keer in de SMIK-geschiedenis van de meisjes wordt de finale op 18 april in Ardooie gespeeld tegen Spes Nostra Heule.