Bouwproject Pieter Behaeghel

De nieuwbouw 'Pieter Behaeghel' komt op de locatie van het vroegere schoolrestaurant aan de Sint-Jozefstraat. Dat gebouw staat immers leeg sinds de realisatie van De Brug. Voor het project Pieter Behaeghel werken we samen met DBFM Scholen van Morgen nv, een publiek-private samenwerking die instaat voor het ontwerp, de bouw en financiering van 182 scholenbouwprojecten. 

Concreet
In totaal spreken we van 3553 m² gebouwen en omgevingswerken met inbegrip van:

  • een overdekte speelplaats;
  • een halfverzonken sportzaal met kleedruimtes, douches en sanitair;
  • kantoren, spreekkamers, professionaliseringsruimte en technische ruimtes;
  • polyvalente en opsplitsbare leslokalen en creaklassen;
  • kleine en grote overlegruimtes;
  • een open patio. 

Zowel de Middenschool, de Oefenschool als de algemene diensten zullen er gebruik van maken. De multifunctionaliteit van het gebouw staat dus centraal.  

Timing
De werken starten op 5 augustus 2019. Ten het begin van het schooljaar 2019-2020 zal het bestaande gebouw gesloopt zijn. De bedoeling is dat de nieuwbouw vanaf februari 2020 in sneltempo uit de grond rijst. Een jaar later zal het gebruiksklaar zijn. 

Pieter wie? 
Leraar Pieter Behaeghel (geboren in Tielt in 1783 en gestorven in Brugge in 1857) was een schrijver met een voorliefde voor onderwijs en voor de Vlaamse taal. Hij stichtte in 1810 een kostschool voor jongens waaruit later het Sint-Jozefsinstituut groeide.

 

eerstesteenlegging Pieter Behaeghel - 13 september 2019