Bouwproject schoolrestaurant

De Brug
Het bouwproject omvatte de nieuwbouw van een schoolrestaurant met bijhorende vrijstaande buitenbergingen (incl. een nieuwe HS-cabine), ruimte voor buitencirculatie, een overdekt inkomvolume, een luifel aan de noordgevel en de nodige omgevingswerken.

Om de impact van dit zeer omvangrijk bouwprogramma op de bouwplaats zoveel mogelijk te beperken is gekozen voor een compact bouwvolume over 2 verdiepingen, aangevuld met een technische kelderzone en technische ruimtes op de tweede verdieping. Het resultaat is een gebruiksvriendelijk gloednieuw schoolrestaurant dat de naam De Brug kreeg en bestaat uit verschillende afdelingen die telkens afgestemd zijn op de specifieke behoeften van de leeftijdsgroep die er gebruik van maakt. Meer info over de dagelijkse werking van De Brug vind je hier

Eigentijds
Opvallend is dat het gebouw beter geïntegreerd is in de onmiddellijke omgeving door een opeenvolgende reeks hellende dakvlakken.
Het gebouw werd opgetrokken in een industriële prefab betonstructuur, aangevuld met houten dakliggers op de verdieping en afgedekt met geperforeerde stalen dakvloerelementen. Door een doordachte indeling van de gevelelementen ontstond een speels gevelbeeld. Dit aspect, in combinatie met een terraszone,  asymmetrische horizontale raamgehelen met groene glasvlakken en deels in groendak hellende dakvlakken geeft een eerder industrieel gebouw een eigentijdse en architecturale identiteit.
 

feestelijke start van de bouw van het nieuwe schoolrestaurant - 21 mei 2017

 

de keukenploeg op de opening van De Brug - 29 maart 2019

Een kijkje nemen binnenin? Klik hier.

Meer foto's vind je op onze bouwpagina op Facebook.