Bouwproject schoolrestaurant

Het bouwproject omvat de nieuwbouw van een schoolrestaurant met bijhorende vrijstaande buitenbergingen (incl. een nieuwe HS cabine), ruimte voor buitencirculatie, een overdekt inkomvolume, een luifel aan de noordgevel en de nodige omgevingswerken.
Om de impact van dit zeer omvangrijk bouwprogramma op de bouwplaats zoveel mogelijk te beperken is gekozen voor een compact bouwvolume over 2 verdiepingen, aangevuld met een technische kelderzone en technische ruimtes op de tweede verdieping. De verticale circulatie voor de gebruikers wordt buiten het beschermd volume voorzien in een overdekte inkomtrap en via 2 niet-overdekte noodtrappen langs de oostgevel.
Het bouwvolume wordt verder gearticuleerd door een opeenvolgende reeks hellende dakvlakken die het gebouw beter integreren in zijn onmiddellijke omgeving.
Het gebouw wordt opgetrokken in een industriële prefab betonstructuur, aangevuld met houten dakliggers op de verdieping en afgedekt met geperforeerde stalen dakvloer-elementen. Door een doordachte indeling van de gevelelementen zal een speels gevelbeeld ontstaan. Dit aspect, in combinatie met een terraszone,  asymmetrische horizontale raamgehelen met groene glasvlakken en deels in groendak hellende dakvlakken geeft een eerder industrieel gebouw een eigentijdse en architecturale identiteit.
Dit moderne restaurant, dat tevens ook een specifieke kleuterafdeling bevat, zal dagelijks ruim 1900 heerlijke maaltijden aanbieden.

  • Architectenbureau: avdk Architecten
  • Studiebureau technieken: BM Engineering
  • Studiebureau stabiliteit: BM Engineering
  • Oppervlakte nieuwbouw: 4132 m²