Bouwproject VTI

Bouwen van nieuwe schoolgebouwen na sloop
 

De werkplaatsen voor de praktijkopleiding van zowel de afdeling mechanica als de afdeling garage stonden al jarenlang op de bouwagenda. Uiteindelijk vatten we de werkzaamheden in augustus 2016 aan.
De staat van de gebouwen noopte tot volledige afbraak.
Na de sloop startte de oprichting van een semi-industriële, maar eigentijdse nieuwbouw. Het bouwprogramma voorziet naast gloednieuwe werkplaatsen voor de leerlingen, ook een lift en meerdere ruime leslokalen. Alle ruimtes worden voorzien van de nodige hedendaagse technische uitrustingen om een aangenaam leer- en werkklimaat te garanderen.
Zo zal het machinepark van de praktijkruimte voor de opleiding auto aangevuld worden met onder meer nieuwe hefbruggen en een schokdempertestbank.
Ook blok A krijgt een gedeeltelijke facelift met nieuw buitenschrijnwerk en enkele kleinere ruwbouwkundige ingrepen.
Na de oprichting van de gebouwen zal ook de speelplaats heraangelegd worden, met groene accenten en faciliteiten voor sport en ontspanning.

  • Architectenbureau: GC Architecten
  • Studiebureau technieken: Studieburo De Klerck
  • Studiebureau stabiliteit: Stabex
  • Oppervlakte nieuwbouw: 4085 m²
  • Oppervlakte verbouwing: 555 m²

BOUWPROJECT  VTI: vervangen ramen blok 0

De ‘historische’ groene gevels van het statige blok 0 waren een vertrouwd stadsbeeld in Torhout.
De toenemende noodzaak tot energiezorg en de afnemende kwaliteit van het stalen schrijnwerk maakte een vervanging van het stalen schrijnwerk met enkele beglazing noodzakelijk.
Het nieuwe concept voorziet in stijlvolle gordijngevels met een tijdloos karakter en een speelse touch ter hoogte van de opendraaiende raamvleugels. Dankzij de energiewinst door de super-isolerende en zonwerende dubbele beglazing is de terugverdientijd van deze ecologische investering zeer beperkt gehouden.

  • Architectenbureau: Desmet & Lammens architecten
  • Oppervlakte buitenschrijnwerk:   1197 m²
     

Foto's:

               

  

opening nieuwbouw VTI - 21 mei 2018

Meer foto's en filmpjes vind je op onze bouwpagina op Facebook.