SiVi goes Comenius!

Dit schooljaar zijn de leerlingen van het 3de jaar sociale en technische wetenschappen van het Technisch Instituut Sint Vincentius van de scholengroep Sint-RembertTorhout gestart met een Comeniusproject. Een Comeniusproject is een samenwerkingsproject tussen verschillende scholen van de Europese Unie. Voor ons project werken samen met scholen uit Denemarken, Spanje, Polen en Griekenland.

Van dinsdag 8 oktober tot zaterdag 12 oktober waren onze buitenlandse gasten uit El col·legi Sant Ramon de Penyafort de Vilafranca van Spanje en de Gisvlev Friskole uit Denemarken bij ons op bezoek. De Griekse en de Poolse school werkten voor deze eerste meeting online mee. 

Op woensdag waren er het officiële welkom met presentaties, op donderdag werd er in de voormiddag op school aan het project gewerkt. In de namiddag organiseerden we een iPadwandeling door Brugge. Vrijdagvoormiddag werkten we verder aan het project  en in de namiddag waren er workshops (koken in de tradities van de verschillende landen, volksdansen en creaties maken) en is er een tocht door Torhout. Vrijdagavond hielden we een spetterend afscheidsfeest met een BBBQ (Belgische barbecue) en een supertof dansfeest.

Meer info over dit project vind je op de Comeniussite!