Koninklijk bezoek voor Lichterveldse basisschool

In Lichtervelde heeft koningin Paola een bezoek gebracht aan het kunstproject Kunstvlek-Kunstwerk. Dat is een initiatief van de vzw Klik (Kunst van, door en met Lichterveldse kinderen).

De drie basisscholen van Lichtervelde doen er aan mee. Beeldende kunstenaars komen naar de klas waar ze samen met de kinderen kunstwerkjes maken.Bij haar aankomst sprak de koningin haar bewondering uit voor het project. Aan Jan Hoet (peter van het project) zei ze dat ze het spijtig vindt dat er vaak zo weinig aandacht is voor kunst en cultuur in het onderwijs.De koningin kreeg heel wat cadeautjes van de kinderen en van de Lichterveldse bevolking.
Ze maakte ook heel wat tijd voor een babbel.Koning Paola bezocht de drie basisscholen. Tegen de middag ging ze naar een tentoonstelling in het Klikmuseum. Dat is een tijdelijk museum waar de beste werken van kinderen en kunstenaars zijn tentoongesteld. De koningin, en ook de peter van Klik zouden graag hebben dat er in Vlaanderen een permanent kinderkunstmuseum komt.
Volgens Jan Hoet is Lichtervelde een goeie locatie daarvoor.

 

Datum verschijning: 
donderdag, 6 februari, 2003