2130 - Micro:Bit - programmeren in de 1ste graad

Programmeren is tegenwoordig helemaal hot in het onderwijs. Je hebt verschillende tools waarmee kinderen leren programmeren. Eén van die tools is Micro:Bit.

 

De micro:bit is een klein (4x5cm) micro-computertje met knopjes voor de bediening en een 5x5 led matrix als beeldscherm.  Verder beschikt de micro:bit over vele sensoren. Door gebruik te maken van de juiste codeblokken kunnen temperatuur, licht, acceleratie (trillingen), oriëntatie en magneetvelden (kompasfunctie) gemeten worden en gebruikt worden in de zelf te maken toepassingen. Daarnaast beschikt de micro:bit over draadloze communicatie met andere micro:bits, en met smart-phones en tablets.

Deze mini-computer kan worden geprogrammeerd met Makecode. Dit is een blok-programmeeromgeving die je gewoon kan opstarten vanuit je favoriete browser. Hierbij kunnen geen tikfouten gemaakt worden in de code zelf, maar toch wordt de manier van denken van een programmeur aangeleerd. De praktijk leert ons dat leerlingen van de eerste graad snel aan de slag gaan, met een minimum aan instructie. De mogelijkheden en ideeën zijn eindeloos.

In deze nascholing laten we je kennismaken met de Micro:Bit en gaan we zelf aan de slag. Daarnaast tonen we je waar je ons lesmateriaal kan vinden en hoe wij dat nu gebruiken in de lessen Media en It

Tijdstip: 
dinsdag 18/02/2020 - 17.00u tot 18.30u
Locatie: 

616, Middenschool

Campus Noord Scholengroep Sint-Rembert

Doelgroep: 
Leerkrachten 1ste graad secundair onderwijs
Inschrijven tot: 
zondag 09/02/2020