2140 - Code.org in de 1ste graad

Programmeren is tegenwoordig helemaal hot in het onderwijs. Je hebt verschillende tools waarmee kinderen leren programmeren. Eén van die tools is Code.org.

 

Code.org leert leerlingen op verschillende manieren programmeren. Ze kunnen hun eigen spel maken, ze kunnen de beginselen leren door middel van dingen te laten bewegen en nog veel meer. Als je nu denkt: Is het iets zoals Scratch?  Een beetje, maar het grote voordeel van Code.org is dat er lessen kant- en klaar beschikbaar zijn die mooi opbouwen en dit voor elk niveau van programmeur. De code werkt volledig via de website code.org.  Daarnaast kan je als leraar zelf snel cursussen samenstellen. De leerlingen loggen dan in met een account en jij kan meevolgen wat ze doen. Je kan op elk moment je leerlingen beheren, oefeningen zichtbaar/onzichtbaar make … in een eenvoudige interface. En dit alles is gratis beschikbaar voor iedereen.

In deze nascholing laten we je kennismaken met Code.org en gaan we zelf aan de slag. Daarnaast tonen we hoe je zelf een cursus en een klasgroep kan opstellen en beheren. We delen doorheen deze nascholing ook hoe wij het gebruiken in de lessen Media en It en wat onze ervaringen zijn.

Tijdstip: 
dinsdag 03/03/2020 - 17.00u tot 18.30u
Locatie: 

616, Middenschool

Campus Noord Scholengroep Sint-Rembert

Doelgroep: 
Leerkrachten 1ste graad secundair onderwijs
Inschrijven tot: 
maandag 17/02/2020