SNS - Sport na School

Wat?

De SNS-PAS is een sportpas waarmee je na de schooluren onbeperkt kan deelnemen aan heel wat sportactiviteiten in Torhout, Zedelgem, Kortemark en Lichtervelde. Sport Na School is er voor alle jongeren van het secundair onderwijs die naar school gaan of wonen in Torhout, Zedelgem, Koekelare, Kortemark of Lichtervelde.

Wil je sporten in de schoolvakanties?

Zoals hierboven vermeld, biedt SNS geen activiteiten aan tijdens de schoolvakanties. Wil je in die periodes toch sporten? Dan kan je terecht bij de sportdienst van Torhout. Voor 10 euro kan je onbeperkt sporten. Let op: op feestdagen en in de kerstvakantie geldt dit aanbod niet. Het kan ook enkel in de sportaccomodaties in Torhout, niet in de randgemeenten. De vakantiekaart is niet te koop via de school of online, maar enkel via de sportdienst.

Wil je sporten tijdens de examens?

Sporten tijdens de examens lijkt misschien tijdrovend. Toch is het nodig om af en toe eens te ontspannen om je hoofd vrij te maken en de leerstof te verwerken. Op de meeste locaties kan je verder sporten tot 18 december. Indien een sportaanbieder toch niet meedoet in deze periode, kan je dat vinden bij de uitleg over deze sport op de site van SNS.

Hoe inschrijven?

- Begin september en begin januari kan je van je leraar LO een brochure krijgen met alle info. Op de laatste pagina vind je de inschrijvingsstrook die je ingevuld terug afgeeft op school.
De manier van betaling (30 euro voor één semester of 45 euro voor beide periodes, ev. met 10 euro extra voor de vakantie-uitbreiding) kan van school tot school verschillen: sommige scholen ontvangen het geld cash, andere werken via de schoolrekening.

- Ben je op tijd ingeschreven, dan ontvang je in de week vòòr de aanvang van elke periode via de school je SNS-pas. Wie een jaarpas koopt, krijgt geen nieuwe pas in februari. Het licht aangepaste uurrooster voor de nieuwe periode kan je in januari op deze website vinden..

- Je dient zélf te zorgen dat er een recente pasfoto op je pas komt met daarboven de bijgeleverde  plakfolie.

- Leerlingen die enkel voor de eerste periode ingeschreven zijn (gekleurde sticker), en toch de smaak te pakken hebben, dienen voor een verlenging (tot 13 mei) terug dezelfde inschrijvingsprocedure te volgen!

- Wie na de inschrijvingsperiode van september en januari nog een SNS-pas wil en niet meer terecht kan op school, kan terecht op de sportdienst van Torhout.
Vanaf oktober kan je ook online inschrijven.

- Bij problemen kan je een mailtje sturen naar regiotorhout@sportnaschool.be

Interesse?

De brochure vind je hier.