Tentoonstellingen en uitstappen

  • Op bezoek naar de oorlogskerkhoven en op zoek naar informatie: het boek van onder andere Pierre Vandervelden “Stille steden van Flanders Fields” is een gids voor de begraafplaatsen van de Eerste Wereldoorlog in West-Vlaanderen.
  • Zoek je het wat verder, dan vind je inspiratie in het boek van Arnout Hauben en Johanna Spaey dat bij de tv-reeks “Ten Oorlog” hoort.
  • 7,5 miljoen gesneuvelde soldaten uit de Eerste Wereldoorlog hebben geen graf. Van bijna 55 000 gesneuvelde/vermiste Britse soldaten staat hun naam op de Menenpoort in Ieper. Elke avond om 20 uur wordt onder de poort in een korte ceremonie The Last Post gespeeld.
  • Naar aanleiding van 100 jaar Groote Oorlog worden in Langemark-Poelkapelle, midden in de frontstreek, van 2014 tot 2018 twaalf vredeswakes georganiseerd. Jong en oud, uit alle windstreken, van alle gezindten, worden uitgenodigd om telkens op zondagnamiddag te verzamelen in de kerk van Langemark. Twaalf thema’s, die van wezenlijk belang zijn voor vrede, staan op de agenda: van armoedebestrijding over het vluchtelingenvraagstuk tot de kracht van vrouwen.