Home Afwezigheid melden Topdesk Sharepoint Webmail

Internaat

Dankzij de traditie van onze scholen, onze onderwijservaring en een actief beleid kreeg ons internaat een grote faam. De belangrijkste troef van ons internaat blijft de extra aandacht voor leren leren, het samenleven met leeftijdsgenoten, onder de begeleiding van toegewijde en enthousiaste opvoeders. De beste waarborg voor een evenwichtige opvoeding.

 • Interesse in ons internaat? Aanmelden kan via deze link.
 • Wil je snel een concreet overzicht van het internaat? Raadpleeg dan deze brochure.
 • Een blik achter de schermen van ons internaat? Bekijk dan zeker dit filmpje!
 • Sedert vorig schooljaar eten we allemaal samen in De Brug, een volledig nieuw schoolrestaurant. Je vindt alle info terug via deze link.
 • Volgend schooljaar al wat voorbereiden? Lees dan zeker dit document eens na.
 • Je kan ook contact opnemen op de volgende manieren:
  • E-mail: internaat@sint-rembert.be
  • Algemeen telefoonnummer: 050 23 15 10
  • Christ Parmentier (beheerder): 0473 97 38 20
  • An Quaghebeur (beheerder): 0473 75 21 24Interview Skole

Voor ons magazine Skole brachten we enkele internen rond de tafel voor een openhartig gesprek.
Benieuwd naar hoe zij het internaatsleven beleven? Lees het hier.


leren leren

We leggen de nadruk op individuele leerbegeleiding. 

 • In de eerste graad hebben we vooral aandacht voor het leren leren. Deze individuele leerbegeleiding wordt ook verder gezet in de tweede en derde graad. Daar wordt de nadruk gelegd op opvolging en planning. 
 • De internen van de eerste en tweede graad leren onder begeleiding in hun studiezaal. Vanaf het vierde jaar kunnen de internen het verdienen om op de kamer te leren, afhankelijk van hun inzet en hun leerhouding. De leertijd wordt georganiseerd per studieniveau. De internen van de derde graad leren op hun kamer en verwerken individueel de leerstof. 
 • Ook binnen de tweede en derde graad wordt de leermethode verder individueel opgevolgd en waar nodig bijgestuurd. 
 • De leertijd 's morgens laat de internen toe nog snel even de lessen van de dag door te nemen. Zo kunnen ze elke les met de nodige aandacht beginnen. In periodes van proefwerken wordt de ontspanningstijd beperkt en de leertijd uitgebreid. 
 • De opvoeders zorgen voor een rustige leersfeer en zetten de internen aan tot werkzaamheid. Ze motiveren hen om hun leertijd maximaal te benutten. 

kamers


‘s Avonds gaan de internen na een deugddoende ontspanning naar hun kamer. Ze kunnen er nog wat leren, eventjes bellen of sms’en, muziek beluisteren, knutselen… De kamers zijn voorzien van wifi. Vanaf het derde jaar vindt de leertijd 's morgens plaats op de eigen kamer. In de tweede graad leren ze vooral in de studiezaal, maar er zijn ook enkele leermomenten op de kamer. Vanaf het vijfde jaar leren de internen op hun kamer. De kamer is opgedeeld in een slaap- en leergedeelte. Hier is er ook een vaste internetverbinding. De poetsdames komen wekelijks langs, van de internen verwachten we dat ze hun bed opmaken en hun kamer netjes houden. Iedereen krijgt de sleutel van de kamer. Daar zijn ze zelf verantwoordelijk voor. Bij het inrichten van jouw kamer zie je zelf wat je nog kunt meebrengen om je kamer gezellig te maken. De kamer kan naar eigen smaak ingericht worden, maar blijft ook onderworpen aan het oordeel van de internaatsleiding. 

ontspanning

In ons internaat proberen we een goed evenwicht te bewaren tussen leertijd en ontspanning. We maken gebruik van de accommodatie van de verschillende scholen. Zo zijn de ontspanningsmogelijkheden heel ruim: sport en spel (zwemmen, balsporten, turnen, skateboarden en zelfs paardrijden), muziek, film, televisiekijken op een groot scherm, knutselen in het crea-atelier, gezelschapsspelen, internetten…  Elke groep internen beschikt over een grote ontspanningsruimte met meerdere biljart- en snookertafels, voetbal- en pingpongtafels. We zijn ook geabonneerd op verschillende tijdschriften en kranten en op Netflix. We beschikken over heel wat gezelschapsspelen en een Wii. Je kan er rustig lezen en natuurlijk ook een gezellige babbel houden. Geregeld worden enkele topactiviteiten georganiseerd: naar een pretpark, schaatsen, internatenhappening, sinterklaasfeest, carnavalsfeest, halloween, valentijn, casinoavond, 1 jaar gratis, homo internicus, warmste tearoom, karaoke, barbecue, nieuwjaarsreceptie ... Iedere keer opnieuw wordt verlangend naar deze activiteiten uitgekeken.

ons team

Dit ervaren team staat alle internen bij en zorgt voor een uitstekende begeleiding.