Home Afwezigheid melden Topdesk Sharepoint Webmail Rembert Pro

Internaat

Dankzij de traditie van onze scholen, onze onderwijservaring en een actief beleid kreeg ons internaat een grote faam. De belangrijkste troef van ons internaat blijft de extra aandacht voor leren leren, het samenleven met leeftijdsgenoten, onder de begeleiding van toegewijde en enthousiaste opvoeders. De beste waarborg voor een evenwichtige opvoeding.

                                                 
 • Via deze webinar kom je al heel wat te weten over ons internaat. 
 • We bieden verse maaltijden aan in ons nieuw schoolrestaurant. Je vindt alle info terug via deze link.  
 • Je kan ook contact opnemen op de volgende manieren:
  • E-mail: internaat@sint-rembert.be
  • Algemeen telefoonnummer: 050 23 15 10
  • Christ Parmentier (beheerder): 0473 97 38 20
  • An Quaghebeur (beheerder): 0473 75 21 24


leren leren

In onze begeleiding evolueren we van individuele begeleiding naar leeropvolging en van leren in de studiezaal naar leren op de kamer. 

 • De leertijd 's morgens laat de internen toe nog snel even de lessen van de dag door te nemen. Zo kunnen ze elke les met de nodige aandacht beginnen. In periodes van proefwerken wordt de onstpanningstijd beperkt en de leertijd uitgebreid.  
 • De opvoeders ondersteunen het leerproces van de internen op basis van hun eigen tempo en mogelijkheden. Ze stimuleren hen om zelfstandig en efficiënt te leren.   

kamers


De kamers kan je naar eigen smaak inrichten. De poetsdames komen wekelijks langs. Van de internen verwachten we dat ze hun bed opmaken en hun kamer netjes houden. Iedereen krijgt de sleutels van de kamer. Daar zijn ze zelf verantwoordelijk voor. Ze kunnen er nog wat leren, eventjes bellen of chatten, muziek beluisteren, knutselen ... De kamers zijn voorzien van wifi. In de derde graad beschikken de internen over een kamer die opgedeeld is in een slaap- en leergedeelte met een vaste internetverbinding. 

ontspanning

In ons internaat proberen we een goed evenwicht te bewaren tussen leertijd en ontspanning. We maken gebruik van de accommodatie van de verschillende scholen. Zo zijn de ontspanningsmogelijkheden heel ruim: sport en spel (zwemmen, balsporten, turnen, skateboarden en zelfs paardrijden), muziek, film, televisiekijken op een groot scherm, knutselen in het crea-atelier, gezelschapsspelen …  Elke groep internen beschikt over een grote ontspanningsruimte met meerdere biljart- en snookertafels, voetbal- en pingpongtafels. We zijn ook geabonneerd op verschillende tijdschriften en kranten en op Netflix. We beschikken over heel wat gezelschapsspelen en een Wii/PS. Je kan er rustig lezen en natuurlijk ook een gezellige babbel houden. Geregeld worden enkele topactiviteiten georganiseerd: naar een pretpark, schaatsen, internatenhappening, sinterklaasfeest, halloween, valentijn, casinoavond, homo internicus, warmste tearoom, karaoke, barbecue, nieuwjaarsdinner ... Iedere keer opnieuw kijken we uit naar deze activiteiten.

ons team

Op de foto's herken je de twee internaatbeheerders An Quaghebeur en Christ Parmentier en het team van opvoeders van de: 

 • eerste graad (links) met onderaan de hr. Pyfferoen, de hr. Naert, de hr. Jonckheere en mevr. Dewachtere en bovenaan mevr. Maes, mevr. Eeckeloo en mevr. Vansteelant;
 • tweede graad (bovenaan rechts) met mevr. Dewachtere, de hr. Naert, mevr. Temmerman, mevr. Vansteenkiste en de hr. Baetens;
 • derde graad (onderaan rechts) met mevr. Casteleyn, mevr. Dewachtere, de hr. Taillieu en de hr. Jonckheere.