Home Afwezigheid melden Topdesk Sharepoint Webmail Rembert Pro

Werken in het onderwijs


Overweeg je een carrièreswitch naar het onderwijs, maar heb je de stap nog niet durven zetten? Bang om een verkeerde keuze te maken of angst voor het onbekende?  Dankzij TEST&TEACH van Scholengroep Sint-Rembert proef je van het lesgeven, zonder daarvoor meteen jouw huidige job op te geven.

Let's TEST&TEACH

Wil je graag leerkracht worden terwijl je aan de slag bent binnen of buiten het onderwijs?
We geven je graag een overzicht van de opleidingsmogelijkheden in regio Torhout. 

Bekijk de opleidingsmogelijkheden

Wil je graag godsdienstleerkracht worden? Laat je inspireren op
www.kinderenzingeven.be en www.jongerenzingeven.be.

Ben je werkloos en droom je ervan om les te geven?
Behaal gratis je diploma via VDAB en behoud je werkloosheidsuitkering tijdens je studie.

Meer informatie

De VDAB heeft een leerkrachtendatabank die werkzoekende leerkrachten en scholen kunnen gebruiken om snel geschikte kandidaten te vinden voor een bepaalde vacature. Tijdelijke leerkrachten, afgestudeerden van de lerarenopleiding en andere kandidaten kunnen zich inschrijven via de leerkrachtendatabank en er hun CV publiceren.

Meer informatie

Wat is het salaris van een leerkracht en welke voordelen heb je?

Ontdek het hier

Je loopbaan in het onderwijs start meestal met een of meer tijdelijke jobs, een tijdelijke aanstelling van bepaalde duur. Dit is de eerste stap naar een vaste benoeming. Hoe dit systeem precies werkt, vind je via onderstaande link.

Meer informatie

Het lerarenplatform van de Vlaamse Overheid biedt startende en tijdelijke leerkrachten een volledig schooljaar werkzekerheid. Er is plaats voor 2500 leerkrachten basisonderwijs en 350 leerkrachten secundair onderwijs. Op die manier krijgen jonge leerkrachten een beter loopbaanperspectief.

Meer informatie

Heb je in de privésector gewerkt als werknemer of zelfstandige, dan kan voor sommige knelpuntambten of -vakken tot 8 jaar beroepservaring meetellen voor je geldelijke anciënniteit. Je kan die periodes cumuleren met nuttige ervaring.

Meer informatie