Home Afwezigheid melden Topdesk Sharepoint Webmail Rembert Pro

Internationalisering

Scholengroep Sint-Rembert zet blijvend in op kwaliteitsvol en hedendaags onderwijs en stimuleert levenslang leren. Om dit mee te verwezenlijken, trekken we volop de kaart van internationalisering. 

We willen zo veel mogelijk leerlingen en personeelsleden motiveren en de kans bieden om een internationale ervaring te beleven: inhoudelijk (internationalisering@home) of via een fysieke mobiliteit. 

Dankzij een internationale focus kunnen onze leerlingen een open blik op de wereld ontwikkelen, over de grenzen heen samenwerken aan een (vakgerelateerd) project,  hun taalvaardigheid aanscherpen én staan ze met meer zin voor verantwoordelijkheid en engagement in het leven. Voor ons personeel betekent internationalisering bovendien een unieke kans en motivatie tot verdere professionalisering

Om onze internationale plannen te verwezenlijken, kunnen we rekenen op de steun van Epos, het agentschap dat Erasmus+ vertegenwoordigt in Vlaanderen, provincie West-Vlaanderen en de dienst internationalisering van Katholiek Onderwijs Vlaanderen.

Nieuwsgierig naar meer details over onze uitwisselingen? Heb je zelf contacten met een buitenlandse school? Interesse om samen te werken of ons netwerk mee uit te bouwen? Contacteer dan zeker onze coördinator internationalisering: fanny.deschryver@sint-rembert.be