Home Afwezigheid melden Topdesk Sharepoint Webmail Rembert Pro

Nieuw bij Scholengroep Sint-Rembert: zevende jaar Bedrijfsvoertuigen

Vanaf 1 september 2023 kunnen studenten in VTI Torhout terecht voor het zevende jaar Bedrijfsvoertuigen, een gloednieuw specialisatiejaar. De richting is bedoeld voor leerlingen die zich na het secundair onderwijs willen specialiseren in voertuigen zoals vrachtwagens, hoogtewerkers en landbouwmachines. Tijdens de opleiding krijgen de studenten praktijk en theorie op maat volgens een rotatiesysteem.  

Het specialisatiejaar Bedrijfsvoertuigen is gloednieuw en biedt studenten de kans om zich na hun secundaire schoolcarrière verder te verdiepen in hun interesses. Ze krijgen een uitgebreide theoretisch-technische vorming die focust op de technologische aspecten van industriële voertuigen. Denk daarbij aan (elektrische) aandrijfsystemen, hydraulica, werktuigen en veiligheidssystemen. Daarnaast krijgen de studenten een pakket algemene vorming die de economische, maatschappelijke en taalkundige aspecten van de voertuigwereld belicht. Uiteraard is er ook een belangrijk luik praktijk aan de richting gekoppeld via een uitgekiende formule van werkplekleren en stage.   

VTI en VLTI bundelen de krachten   

Het specialisatiejaar is een verlengstuk van de beroepsopleidingen in het domein STEM of Land- en Tuinbouw. “Een optimale praktijkbeleving staat dus op de voorgrond”, vertelt Stijn Debruyne, directeur van VTI Torhout. “Daarvoor bouwden we samen met onze collega’s van het Vrij Land en Tuinbouwinstituut, net als wij onderdeel van Scholengroep Sint-Rembert, een netwerk van bedrijfspartners uit waarmee we intensief samenwerken. Via een rotatiesysteem lopen de leerlingen een heel schooljaar lang stage in drie bedrijven. Ze kunnen daarbij kiezen tussen een werkvloer in de wereld van industriële voertuigen of een in die van de landbouwvoertuigen.”   

Uitgelezen kans voor bedrijven   

Voor bedrijven is het een uitgelezen kans om kennis te maken met technici in opleiding. “Omdat we het praktijkluik als school doelbewust inrichten binnen de muren van het bedrijf kunnen werkgevers bedrijfsspecifieke vormingsaspecten aanbieden en beloftevol talent spotten. Zelf moeten ze daarvoor trouwens geen personeel inzetten. Onze praktijkleerkrachten komen sowieso mee als begeleider en volgen de stagiairs op”, doet directeur Debruyne de win-winsituatie uit de doeken.   

Meer info? 

Interesse? Wil je nog meer weten? Stuur een mailtje naar communicatie@sint-rembert.be.