Home Afwezigheid melden Topdesk Sharepoint Webmail Rembert Pro

Italiaanse vibes in Sint-Rembert

Italiaanse klanken op de centrumcampus … Van 5 t.e.m. 19 mei verwelkomde de scholengroep Paola Costa, een Italiaanse wiskundeleerkrachte uit het Instituut Riccati-Luzzatti in Treviso.

Paola woonde verschillende lessen wiskunde bij in het VTI, het college, de Middenschool Torhout en Spes Nostra. Alle niveaus kwamen aan bod: van het basispakket in de middenschool, tot de zware wiskunderichting in het VTI. Paola deed nieuwe inzichten op over lesaanpak en differentiatie binnen haar eigen vakgebied. Daarnaast nam ze op de verschillende campussen deel aan enkele taallessen en ook de verschillen tussen onze onderwijssystemen kwamen uitgebreid aan bod.

Om een zo volledig mogelijk beeld te schetsen van het Vlaamse onderwijslandschap, konden ook een bezoek aan één van onze eigen basisscholen en aan de lerarenopleiding in VIVES niet ontbreken op het programma. In VBS De Leeuw kreeg onze Italiaanse gaste een warme ontvangst van collega’s én leerlingen. Met een bezoek aan onze Koningin der Badsteden, Brugge en Gent was er verder ruimschoots tijd voor ontspanning en kennismaking met de Vlaamse cultuur en geschiedenis.  

Een leerrijk bezoek, waarbij ook tijd werd genomen om te brainstormen over toekomstige projecten, in België én Italië!