Home Afwezigheid melden Topdesk Sharepoint Webmail Rembert Pro

Skireis Sint-Rembert krokusvakantie 2024

Aan het begin van de krokusvakantie trokken 190 derdejaarsleerlingen uit onze secundaire scholen, 19 leerkrachten en 19 moni’s met de bus naar Oostenrijk. Naar vaste traditie was de eindbestemming ook deze keer Axamer-Lizum, een klein gezellig skigebied in Tirol. Onze uitvalsbasis, hotel Olympia, lag vlak naast de pistes, ideaal voor een weekje ski-, snowboard- en sneeuwfun. 147 leerlingen waren aan hun proefstuk toe op de latten, de eerste skilessen waren dan ook spannend ….   

Gedurende zes dagen konden alle deelnemers zich volgens hun eigen niveau uitleven in de sneeuw. Naast de dagelijkse sportieve inspanningen, zorgden de begeleidende leerkrachten en monitoren voor entertainment onder de vorm van een quiz, casino, Cluedo (meneer Denolf had meneer Soenens vermoord met een tas in de Brug!), een escape room en après-skifeestjes in openlucht. Fijne muziek en een volle dansvloer met op de achtergrond de prachtige bergen, wat wil je nog meer?   

Ook aan het culturele aspect werd gedacht, met een bezoek aan Innsbruck. Daar speelden de leerlingen een interactief stadsspel met hun gsm. Ze kregen allerlei leuke opdrachten die Super Sam hen via Messenger doorgaf.   

Op het einde van de laatste skidag werd iedereen na de obligate kamercontrole verwacht in de disco van het hotel voor de Foute Fluo Fuif. De flashy fluo outfits zorgden voor een onvergetelijke afsluiter van de reis.    

Op vrijdag 16/02 vertrokken we in alle vroegte huiswaarts, met een schat aan herinneringen. Auf Wiedersehen mooie bergen...