Home Afwezigheid melden Topdesk Sharepoint Webmail Rembert Pro

5.200 leerlingen lopen en wandelen Rembertcorrida in Torhout


Met 5.200 leerlingen en een 70-tal leerkrachten aan de start is de Rembertcorrida in Torhout vrijdagnamiddag uitgegroeid tot een succesvol én zonnig sportfeest. Door corona dateerde de vorige editie van het loop- en wandelevenement al van 2019. De jongens en meisjes uit het secundair onderwijs van de Scholengroep Sint-Rembert legden 7,7 km af, zij uit het vijfde en zesde leerjaar van het basisonderwijs 6 km.

Maxime Samyn wint de 7,7 km-wedstrijd

De 7,7 km werd bij de jongens gewonnen door Maxime Samyn van SiVi, perfect begeleid door leraar Kris Coddens, vóór Emiel Verschaeve van het VTI en Elouan Cauwels van het Sint-Jozefscollege. Bij de meisjes zegevierde Femke Vanderhaeghe van de Middenschool Sint-Rembert vóór Hannah Masschaele van het college en Fleur Gevaert, eveneens van het college.

In de 6 km voor het vijfde en zesde leerjaar van het basisonderwijs ging de overwinning bij de jongens naar Céril Reynaert van De Stapsteen in Veldegem vóór Kobe Vanhaelemeesch van Ten Parke Torhout en Lucas Buylaert van Driekoningen Torhout. Bij de meisjes was Amiette Huyghe uit De Negensprong Koekelare de beste vóór Femke Coudeville van Driekoningen en Ilke Landuyt van Ten Parke.

(bron: Krant van West-Vlaanderen, tekst: Johan Sabbe)