Home Afwezigheid melden Topdesk Sharepoint Webmail Rembert Pro

Basisschool Zedelgem Dorp krijgt nieuw gebouw op nieuwe locatie

Na een lange zoektocht zijn we verheugd je te melden dat er een nieuwe locatie gevonden is voor de bouw van een nieuw scholencomplex voor basisschool Zedelgem Dorp. 

Na de verwerping van de piste Patrijzenhoek, richtte onze scholengroep samen met gemeente Zedelgem al haar pijlen op de site langs de Loppemsestraat in de Zedelgemse Dorpskern, vlakbij het dienstencentrum De Braambeier en het Woonzorgcentrum Klaverveld. Met succes. En niets te vroeg, gezien de verouderde infrastructuur en het plaatsgebrek door het stijgende leerlingen- en lerarenaantal in het huidige schoolgebouw.   

Wat betekent dat nu voor de leerlingen en leerkrachten?

Die zullen hoogstwaarschijnlijk vanaf schooljaar 2026-2027 schoollopen/lesgeven in een gloednieuw gebouw dat …     

  • … toelaat om de modernste onderwijstechnieken toe te passen. Een eigentijdse leeromgeving die plaats biedt aan kinderen (van peuter tot het zesde leerjaar) én leraren.

  • … duurzaam is in alle opzichten. Duurzaam gefinancierd, duurzaam gebouwd én vormgegeven. Met multifunctionele lokalen, speel- of leerstraten in de gang, lichtrijke klaslokalen met goede akoestiek, een beschermde speelplaats met diverse bewegingsmogelijkheden, een grote ‘tribunetrap’ die ruimte biedt om de hele school te groeperen en voorstellingen te geven voor een groot publiek. Dat alles maakt deel uit van een architectuur die zowel de leerlingen als de leerkrachten verbindt, inspireert en hun creativiteit aanwakkert. 

  • … door zijn ligging vlakbij het woonzorgcentrum heel wat intergenerationele mogelijkheden biedt. Jong leert van oud. En omgekeerd. Met als resultaat een groeiend respect voor elkaar en de samenleving.

  • … vlot en veilig bereikbaar is met de fiets, te voet én zelfs met de wagen. De nieuwe locatie zal namelijk geen toename van auto’s veroorzaken in de dorpskern. Integendeel, we verwachten juist minder verkeer, aangezien het aantal locaties afslankt van twee naar één.

En de huidige site?

We hopen dat die een geschikte en respectvolle herbestemming krijgt, waarbij men ijvert voor een wisselwerking tussen de meerwaarde van een nieuwe bestemming (bijvoorbeeld woonontwikkeling) en de eigenheid van de ligging.   


Meer info? 
Neem een kijkje op de website van Gemeente Zedelgem.