Intensieve samenwerking leerlingen SiVi met Spaans instituut
De leerlingen van het 3e en 4e jaar Taal & Communicatie uit Sivi werkten de voorbije maanden intensief samen met het Spaanse Institu 4 Cantons.
lees meerHet team van Schoolrestaurant De Brug van Scholengroep Sint-Rembert uit Torhout heeft de Innovation in Catering Award van Gault&Millau gewonnen. Die werd op maandag 9 september uitgereikt tijdens de Gault&Millau Catering Awards in Brussel. Met die awards bekroont de gidsuitgever collectiviteitskeukens en eventcateraars die zich binnen de sector rond diverse thema’s elk in hun categorie hebben onderscheiden.
“De award is de kroon op het harde werk, de toewijding en de creativiteit die ons team dagdagelijks levert,” aldus coördinerend diensthoofd Bart Van Brugghe. De Brug voorziet dagelijks ongeveer 2400 gasten van een gezonde, lekkere maaltijd in een aangename en rustgevende omgeving.
Naast een toegewijd team en een vernuftige keuken, heeft een uitgekiende infrastructuur - en met name de manier waarop het schoolrestaurant ten dienste van zeven scholen ingedeeld is – een grote impact op de rust en orde die er heerst. Zo koos de scholengroep ergonomisch meubilair in functie van de akoestiek, investeerde het in passende verlichting en is er veel aandacht voor de looplijnen. Daarenboven is de verdeling van de gerechten en de eetomgeving zelf afgestemd op de gebruikers. Van de allerkleinsten die hun eiwitrijke maaltijd nuttigen in een kindvriendelijke en kleurrijke omgeving tot de oudere leerlingen die net als de leerkrachten, dienstpersoneel en directies genieten van een FreeFlow-concept met uitgebreide keuze tussen verschillende gerechten, koud- en warm groentebuffet, soepcorner, desserts en tussendoortjes om vervolgens in aparte ruimtes met eigen look & feel plaats te nemen.
De Brug kiest niet alleen voor verse ingrediënten, maar heeft ook een voorkeur voor lokale producten. “We hebben het geluk te kunnen werken met groenten uit eigen kweek. Het VLTI (Vrije Land- en Tuinbouwinstituut) biedt die aan volgens een eigen kweekprogramma.” In hun zoektocht naar excellentie en innovatie gaat het schoolrestaurant ook aan de slag met alternatieve eiwitbronnen. “Neem bijvoorbeeld de Zwamburger: een burger die uitsluitend geproduceerd wordt met oesterzwammen, gekweekt op koffiegruis. Met de compost van dit gruis kweekt men overheerlijke microgroenten die we gebruiken als garnering.”
Dat Schoolrestaurant De Brug creativiteit ademt, getuigen ook de talrijke themadagen. Zo zijn er superheldendag, aftersummer diner, cowboy Thursday, vastival … Spraakmakend is het jaarlijkse ‘Tomatowland’. Een middag die in het teken staat van – de naam zegt het al – muziek en op tomatenbasis bereide gerechten. Het middagmaal wordt opgeluisterd door een vijftal leerlingen die als dj de strafste platen draaien. “Het hoogtepunt van het schooljaar voor de leerlingen én voor onszelf,” klinkt het bij het team.