Naar Nijmegen voor 'AI in het onderwijs'
Van 13 t.e.m. 16 oktober namen 10 collega's basis en secundair via Rembert International deel aan de Erasmus+ opleiding 'AI in het onderwijs' aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) in Nederland.
lees meer
Kato Desender – Frankrijk (Manegehouder-rijmeester)
Kato Desender liep in de lente stage op een Franse fokkerij en sportstal. Haar taken bestonden uit het rijden, trainen en africhten van jonge paarden en het mee instaan voor het stalmanagement. Ze ervaarde deze stage als bijzonder positief: ze kon haar passie voor paarden verder uitdiepen, veel nieuwe technieken leren en groeien in zelfstandigheid. De ervaring gaf haar zoveel voldoening dat ze na haar afstuderen in juni (7e jaar Manegehouderij-rijmeester) meteen aan de slag ging op hetzelfde bedrijf.
Jules Lavaert – Duitsland & Denemarken (Agrotechnieken dier)
Jules Lavaert beleefde twee buitenlandse stages in één jaar. In de lente vertrok hij naar Duitsland, waar hij meedraaide op een fokzeugenbedrijf. Hij hielp er bij het werpen van zeugen, verzorgde de biggen, reinigde de hokken en stond in voor het verhokken en spenen. Hij vond vooral het zelfstandig wonen en het spreken van een vreemde taal een grote meerwaarde. In de zomer trok hij vervolgens naar Denemarken, waar hij meewerkte op een melkveebedrijf. Daar leerde hij de koeien melken, stallen mesten en strooien, voederen en kuilen dekken. Het leven en werken op zo’n groot bedrijf maakte diepe indruk. Jules zit momenteel in het 6e jaar Agrotechnieken dier en neemt de opgedane ervaring dagelijks mee in zijn opleiding.
Matheo Vulsteke – Frankrijk (Groenaanleg en -beheer)
Matheo Vulsteke, leerling in het 6e jaar Groenaanleg en -beheer, liep in de lente stage in Frankrijk. Hij werkte mee in een bedrijf dat planten opkweekt en verkoopt, en instaat voor tuinaanleg. Matheo hielp er bij het inpotten van nieuwe planten en bomen, het uitvoeren van aanplantingen en het onderhoud van de verkoopsruimte. Naast de technische vaardigheden maakte hij ook kennis met de Franse cultuur en eetgewoonten van het gastland.