Home Afwezigheid melden Topdesk Sharepoint Webmail Rembert Pro

Middenschool aanwezig op Youth Games

Op woensdag 13 maart trokken 18 enthousiaste leerlingen en 3 begeleidende leerkrachten van Middenschool Sint-Rembert optie sport richting Lille voor de Youth Games 2024. Ze waren de uitverkorenen om West-Vlaanderen te vertegenwoordigen op dit interculturele evenement. Dit jeugdevent stond volledig in het teken van de Olympische en Paralympische Spelen, die later dit jaar in Frankrijk plaatsvinden. De olympische waarden, gelijkheid en de sport stonden tijdens deze driedaagse centraal. De voorbereidingen voor dit evenement werden deels vooraf op school getroffen, deels tijdens de eerste avond ter plekke. De affiches (omtrent broederschap en vrede) die onze leerlingen voor deze gelegenheid ontwierpen, mochten meer dan gezien worden!

Op donderdag wachtte de leerlingen een, hoe kan het ook anders, sportieve dag waarbij ze een aantal sporten en G-sporten mochten beleven, waaronder rolstoelbasket, volleybal en zitvolley, schermen en teamspelen.De dag werd afgesloten met live getuigenissen van enkele Franse topsporters. Jonge, opkomende talenten én G-sporters die hun positieve kijk op het (sport-) leven gaven. Een levensles voor onze sporters …

Op vrijdag kregen we de kans om de wielerpistes in Roubaix te ontdekken. We mochten een kijkje nemen en een rondje afleggen daar waar hét monument 'Parijs-Roubaix' zijn ontknoping vindt. Op de binnenpiste werden de basisknepen van het baanwielrennen uitgelegd en uitgeprobeerd op speciale pistefietsen.

Het was een leerrijke en vooral actieve internationale ervaring. Dank aan het Comité van de Kanaalzone aan de Noordzee en provincie West-Vlaanderen voor deze unieke kans!