Home Afwezigheid melden Topdesk Sharepoint Webmail Rembert Pro

Nieuw: Informaticaschool Rembert Torhout met drie gloednieuwe studierichtingen

Vanaf 1 september 2023 kunnen onze leerlingen van de derde graad terecht in Informaticaschool Rembert Torhout. We bieden vier informaticarichtingen aan waarvan er drie gloednieuw zijn. Ze zijn verspreid over het VTI en het Sint-Jozefscollege. Na de komst van Sportschool Rembert Torhout in 2021 is het de tweede afdeling van Scholengroep Sint-Rembert die zich specialiseert in een welbepaald segment van het onderwijsveld en over de grenzen van de verschillende scholen heen gaat.   

Drie gloednieuwe richtingen   

Vanaf volgend schooljaar kunnen leerlingen van Scholengroep Sint-Rembert met interesse in IT hun passie nog beter combineren met hun studie. Er komen namelijk drie gloednieuwe richtingen bij: Bedrijfsondersteunende Informaticawetenschappen in het Sint-Jozefscollege en Applicatie- en Databeheer en Datacommunicatie en Netwerkinstallaties in het VTI.   

Grondlegger  

In de studierichting Bedrijfsondersteunende Informaticawetenschappen vinden we leerlingen die een brede algemene vorming willen combineren met een pakket bedrijfs- en informaticawetenschappen. Het gaat om een overwegend theoretische studierichting binnen de doorstroomfinaliteit. Het Sint-Jozefscollege Torhout zal de richting inrichten. “Door de toenemende digitalisering is er nood aan dynamische en communicatief sterke afgestudeerden met een brede bedrijfskennis en uitstekende beheersing van digitale tools”, klinkt het bij directeur Martine De Zutter. Scholengroep Sint-Rembert is trouwens de oorspronkelijke bedenker van die richting. “We zijn inderdaad de grondlegger. Er zat nog een leegte in de studiematrix. Die vullen wij nu op. Zo zal de informaticaschool straks het volledige spectrum aan informaticarichtingen kunnen aanbieden aan de leerlingen.”   

Daarnaast vinden we binnen de doorstroom- & arbeidsmarktfinaliteit ook de gloednieuwe richting Applicatie- en Databeheer. Die richting is in handen van VTI Torhout. “We mikken op leerlingen die onderzoekend en contextgericht inzichten wensen te ontwikkelen binnen de toegepaste wiskunde en softwareontwikkeling”, vertelt directeur Stijn Debruyne. Specifiek voor de studierichting zijn de kennis van datastructuren, databanken, programmatielogica en netwerkarchitectuur. Het uitwerken, testen en onderhouden van webapplicaties kan daar een voorbeeld van zijn.   

Tot slot komt er met Datacommunicatie en Netwerkinstallaties ook nog een derde nieuwe richting aan bod in Informaticaschool Rembert Torhout. Ook die richting richt het VTI in. “Het gaat om een studierichting binnen de arbeidsmarktfinaliteit”, aldus directeur Debruyne. “De leerlingen leren onderdelen en apparatuur van netwerksystemen installeren, vervangen, herstellen en onderhouden.”   

Bestaande richting geactualiseerd   

Uiteindelijk zal Informaticaschool Rembert Torhout niet drie, maar vier richtingen tellen. De richting Elektriciteit-Elektronica, vanaf volgend schooljaar Informatica- en Communicatiewetenschappen, bestaat immers al binnen de muren van VTI Torhout en kadert binnen de doorstroomfinaliteit. Waar de richting momenteel nog als heel breed en met grote focus op hardware gezien wordt, zal zij zich voortaan toespitsen op de technologie van informatica en communicatie in industriële toepassingen.   

Informaticaschool Rembert Torhout   

Met de komst van de nieuwe richtingen zorgt Scholengroep Sint-Rembert opnieuw voor een mooie samenwerking over de grenzen van haar scholen heen. “Net als bij de sportschool zorgen we ervoor dat onze leerlingen hun talenten en passies perfect kunnen uitbouwen op hun onderwijsniveau. We verleggen zo samen weer een belangrijke steen”, sluit Ann Stael, algemeen directeur van Scholengroep Sint-Rembert, af.