Home Afwezigheid melden Topdesk Sharepoint Webmail Rembert Pro

Nieuw kleuterblok 't Vlot Lichtervelde feestelijk geopend

Op vrijdag 15 september werd de gloednieuwe kleuterafdeling van basisschool 't Vlot Lichtervelde officieel geopend. Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (CD&V) kreeg de eer om de klaslokalen als eerste te bekijken. "De nieuwbouw is een knap bouwproject, maar het zijn de mensen die het hart van de school luid laten kloppen."

Begin september namen meer dan honderd kleuters hun intrek in de gloednieuwe kleuterblok van 't Vlot van Lichtervelde. Naast de nieuwe speelplaats met centrale zandbak en fietsparcours vielen ook de nieuwe klaslokalen meteen in de smaak. Het gaat om ruime functionele klassen die de leerkrachten kunnen samenvoegen tot één grote ruimte. Elk lokaal beschikt ook over aparte toiletjes en directe toegang tot de buitenomgeving. 

Minister Crevits

Naast algemeen directeur van Scholengroep Sint-Rembert Ann Stael, directeur van 't Vlot Sofie Segaert en voorzitter van de scholengroep Michel Roggeman kwam ook viceminister-president van de Vlaamse regering Hilde Crevits aan het woord. "De nieuwbouw is een knap bouwproject dat de sterke visie en het knap beleidsvoerend vermogen van het schoolbestuur, de directie en het personeel toont. Maar het is meer dan een verhaal van stenen. Het zijn de mensen die het verschil maken. De onderwijzers, juffen, zorgleraren, ouderverenigingen, het onderhoudspersoneel ... Zij laten het hart van de school luid kloppen", gaf ze mee. Nadien werd het lint geknipt en gaven de juffen een rondleiding aan de talrijk opgekomen feestvierders.