Home Afwezigheid melden Topdesk Sharepoint Webmail Rembert Pro

Nieuw schoolgebouw Zedelgem Dorp heeft andere oplossing nodig

Scholengroep Sint-Rembert moet op zoek naar een andere oplossing voor de nieuwe gebouwen van de basisschool in Zedelgem Dorp. De nieuwbouw zou er normaal komen op de site Patrijzenhoek in een groene omgeving, maar Vlaanderen keurt die locatie niet goed omdat de school dan te dicht bij een signaalgebied voor wateroverlast komt te liggen.    

Signaalgebied  

Een nieuwe school met 7 kleuterklassen en 14 klassen voor het lager onderwijs met een speelstraat voor kleuters en een leerstraat voor lagereschoolkinderen. Dat was het leuke vooruitzicht voor de kinderen en leerkrachten van Basisschool Zedelgem Dorp. Het is nog steeds de bedoeling dat die school er komt. De beoogde groene locatie op de site Patrijzenhoek komt echter niet in aanmerking volgens de huidige omgevingsvergunning. Het ligt te dicht bij een signaalgebied voor wateroverlast. Dat liet minister van Omgeving Zuhal Demir (NVA) weten. Eerder had de provincie West-Vlaanderen de omgevingsvergunning nochtans goedgekeurd, maar in beroep werd die beslissing alsnog tenietgedaan ondanks het feit dat de scholengroep aan alle verplichtingen voldeed en er al in het ontwerp rekening werd gehouden met de waterproblematiek.  

Nieuwe locatie  

De scholengroep gaat nu samen met alle betrokkenen waaronder de gemeente Zedelgem, architecten en grondeigenaren zoals de West-Vlaamse Intercommunale op zoek naar een nieuwe locatie. “Het blijft de bedoeling dat er een nieuw schoolgebouw komt”, vertelt Ann Stael, algemeen directeur van Scholengroep Sint-Rembert. “We zitten nu rond de tafel om een oplossing te zoeken. We geven het zeker niet op. Het huidige schoolgebouw zal binnenkort echt niet meer voldoen voor de kinderen”, besluit ze strijdvaardig.  

Grote bouwprojecten  

De voorbije jaren profileerde Scholengroep Sint-Rembert zich als vernieuwer met een aantal grote bouwprojecten. Op de centrumcampus in Torhout kwam er met De Brug een hypermodern nieuw schoolrestaurant. Daarnaast staat de Sportbox garant voor een pak extra turnzalen. De algemene diensten vind je tegenwoordig in de gloednieuwe gebouwen van Pieter Behaeghel. Ook de Middenschool en Oefenschool gebruiken die gebouwen. Het VTI beschikt ondertussen over nieuwe werkplaatsen en ook het Sint-Vincentiusinstituut en VLTI huizen grotendeels in een nieuwbouw.  

In de toekomst zijn er nog meer plannen. In het voorjaar van 2022 start de scholengroep met de bouw van een nieuwe basisschool in Wijnendale, een nieuwe kleuterschool in Lichtervelde en een nieuwbouw in Veldegem.