Home Afwezigheid melden Topdesk Sharepoint Webmail Rembert Pro

Nieuw: Sportschool Rembert Torhout

Vanaf 1 september 2021 kunnen leerlingen met sportieve interesses van het eerste tot en met het zesde jaar secundair op elk onderwijsniveau terecht bij Scholengroep Sint-Rembert. Het totaalpakket is een unieke samenwerking tussen Middenschool Sint-Rembert Torhout/Lichtervelde, het Technisch Instituut Sint-Vincentius (SiVi) en het Sint-Jozefsinstituut-College en krijgt de naam Sportschool Rembert Torhout. De nieuwe studiemogelijkheden zijn een aanvulling op de sinds jaar en dag bestaande Sportschool SiVi.       

Van 1 tot 6  

Vanaf volgend schooljaar kunnen leerlingen van Scholengroep Sint-Rembert met sportieve talenten of interesses hun passie nog beter combineren met hun studies. Er waren in de scholengroep al heel wat mogelijkheden voor sportieve leerlingen. Ze konden in de eerste graad kiezen voor de optie sport en in de tweede en derde graad voor Sportschool SiVi. Die mogelijkheden worden nu nog verder uitgebreid via een unieke en gloednieuwe samenwerking die resulteert in Sportschool Rembert Torhout. De sportschool mikt op leerlingen van het eerste tot en met het zesde jaar secundair onderwijs. In de eerste graad kunnen leerlingen in Middenschool Sint-Rembert Torhout/Lichtervelde opteren voor de keuzeoptie Sport. Dat kunnen ze trouwens ook doen in het tweede jaar van het Spes Nostra Instituut Zedelgem. In de gemoderniseerde tweede graad kunnen ze hun weg verder zetten in het studiedomein Sport. Dat kan in SiVi zowel op het niveau van de finaliteit ‘Doorstroom en Arbeidsmarkt’ (het vroegere tso) in de richting Sport als op het niveau van de finaliteit ‘Arbeidsmarkt’ (het vroegere bso) want er komt met Beweging en sport een gloednieuwe studierichting bij. Dat is ook het geval in het Sint-Jozefsinstituut-College met de gloednieuwe studierichting Sportwetenschappen op het niveau van de finaliteit ‘Doorstroom domeinoverschrijdend’ (het vroegere aso). Na de tweede graad zetten de leerlingen hun sportieve traject verder in de derde graad. Sportschool Rembert Torhout zorgt dus voor een aanbod van de eerste tot en met de derde graad.    

Nieuwe studierichtingen in het College en in SiVi  

Voor het eerst biedt Scholengroep Sint-Rembert ook een sportrichting aan in het Sint-Jozefsinstituut-College. Sportwetenschappen is een studierichting waarin de leerlingen verschillende sportdisciplines combineren met een stevig pakket wetenschappen. Ook in SiVi komt er een extra sportrichting bij. De bestaande Sportschool SiVi heeft een rijke traditie met de huidige studierichting LO & Sport. Die richting loopt verder met de naam Sport en de nadruk ligt er op sporten op een gevorderd niveau, natuurwetenschappen en het organiseren van activiteiten voor kinderen. Daarnaast is er in SiVi ook de nieuwe richting Beweging en sport. In die richting wordt het ‘beter worden’ in alle sportdisciplines gecombineerd met het leren begeleiden van activiteiten voor jonge kinderen. Sportief, sociaal en communicatief vaardig zijn, worden er de sleutelcompetenties. De leerlingen van die richting gaan heel wat extra bekwaamheidsattesten kunnen behalen zoals het reddersdiploma. Op die manier heeft Sportschool Rembert Torhout volgend schooljaar een sportaanbod op elk onderwijsniveau.  

Sportbox en eigen zwembad  

De kwaliteit van de nieuwe sportschool zit hem niet enkel in het uitgebreide studieaanbod. Ook de gloednieuwe sportinfrastructuur is een absolute meerwaarde voor de leerlingen. Sedert 2018 is het nieuwe sportcomplex van Scholengroep Sint-Rembert in gebruik op de centrumcampus in Torhout. De zogenaamde ‘Sportbox’ is architecturaal een soort ‘zwevende’ spiegelbox met vier gloednieuwe sportzalen. Een sportieve speeltuin voor volley- en basketballers, dansers, gymnasten en andere indoorsporters. Daarnaast is het kleine SiVi-zwembad een absolute meerwaarde voor deze richtingen die veel zwemuren hebben. De stedelijke sportaccommodatie, met atletiekpiste, ligt natuurlijk ook vlakbij onze centrumcampus in Torhout.  

Samenvattend:
1ste graad:           A-stroom of B-stroom met optie sport in Middenschool Sint-Rembert Torhout/Lichtervelde  

3de jaar:               Sportwetenschappen (finaliteit doorstroom) in het Sint-Jozefsinstituut-College                              
                             Sport (finaliteit doorstroom/arbeidsmarkt) in SiVi                              
                             Beweging en sport (finaliteit arbeidsmarkt) in SiVi  

4de jaar:               L.O. en sport (tso) in SiVi                              
                             Sportwetenschappen en Beweging en sport vanaf schooljaar 2022-2023  

5de en 6de jaar:   L.O. en sport (tso) in SiVi                              
                             Sportwetenschappen en Beweging en sport vanaf schooljaar 2023-2024/2024-2025