Home Afwezigheid melden Topdesk Sharepoint Webmail Rembert Pro

Nieuwbouw De Stapsteen Veldegem feestelijk geopend

Op vrijdag 13 oktober opende Basisschool De Stapsteen in Veldegem officieel de nieuwbouw. Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (CD&V) tekende alvast present om een kijkje te nemen. De moderne infrastructuur omvat onder meer een kleuterturnzaal met tribunetrap, nieuwe klassen en een gezamenlijke eetruimte. Er is ook een gloednieuwe speelplaats. 

De 350 leerlingen van De Stapsteen kirren van plezier. Hun nieuwe accommodatie ademt moderniteit uit. Tijdens de officiële opening bouwden ze figuurlijk mee met speelgoedblokken. Het talrijke publiek volgde de opening in de kleuterturnzaal vanop de nieuwe tribunetrap aandachtig mee. "We zijn zo dankbaar voor dit project", steekt directeur Charlotte Borra van wal. "We konden rekenen op zowel interne en externe hulp. We moesten even op de tanden bijten, de werken duurden anderhalf jaar, maar we konden bij zoveel mensen terecht."

Een groot deel van de investering in de nieuwbouw kwam van Vlaams subsidies. Viceminister-president van de Vlaamse regering Hilde Crevits (CV&V) was dan ook aanwezig om de sfeer op te snuiven. "Wat mij hier bijzonder opvalt is dat het evenwicht tussen schaalvergroting en lokale verankering hier zo goed gelukt is", vertelde ze. De Stapsteen heeft in elk geval een lange traditie achter de rug. "In 2004 fuseerden de gemeentelijke jongensschool en de vrije meisjesschool samen tot één nieuwe school. Dat is de reden dat de school zich tot op vandaag links en rechts van de kerk en pastorie bevindt", vult algemeen directeur Ann Stael aan.