Home Afwezigheid melden Topdesk Sharepoint Webmail Rembert Pro

Nieuwe basisschool Wijnendale feestelijk geopend

Op woensdag 27 september werd de gloednieuwe basisschool in Wijnendale officieel geopend. Het talrijk opgekomen publiek kon een kijkje nemen in de ruime en lichtrijke klaslokalen. "Investeren biedt kansen", aldus algemeen directeur Ann Stael. 

De directie, Geert De Cuyper en Charlien Declercq, presenteerde trots de nieuwe school. "Het onderwijs in Wijnendale heeft een lange geschiedenis", aldus directeur De Cuyper. "Een aantal jaar geleden drong een uitbreiding van de bestaande school zich op want steeds meer kindjes kozen voor het WonderWijs onderwijs van Wijnendale. Een volledig nieuwe school is dan ook een mooi voorbeeld van niks beloven, maar doen. We zijn iedereen die dit mogelijk maakte erg dankbaar." Symbolisch gaf de directeur z'n oude sleutelbos weg. 

Ambities

Door de sterk verouderde gebouwen drong een volledige heropbouw van de school zich op. Op het gelijkvloers is er een centrale circulatie-as met aparte ingangen. Elke kleuterklas heeft er toegang tot een eigen klastuin en een gedeeltelijk overdekte speelplaats. Op de eerste en tweede verdieping zijn er telkens vier klassen die zich rondom een leerstraat bevinden met een polyvalent karakter voor lager onderwijs. De gloednieuwe sportzaal brachten de architect en aannemer onder in een apart gebouw. "Daarmee zijn al onze ambities hier waargemaakt", vertelde de architect. 

"Investeren biedt kansen", vulde algemeen directeur Ann Stael aan. "Niet alleen voor ons en onze kinderen, maar ook voor de buurt want we stellen de gebouwen ook geregeld ter beschikking voor externen."