Home Afwezigheid melden Topdesk Sharepoint Webmail Rembert Pro

Telling februari: stijgend leerlingenaantal

Het leerlingenaantal van Scholengroep Sint-Rembert zit duidelijk in de lift. Dat blijkt uit de jaarlijkse telling in februari. In totaal telt de scholengroep 9336 leerlingen verspreid over het basis- en secundair onderwijs. Dat is een stijging van 87 leerlingen. Het verschil wordt in het secundair onderwijs gemaakt want in het kleuter- en gewoon lager onderwijs is er een daling merkbaar. Vooral het Sint-Vincentiusinstituut is erg populair met een stijging van 124 leerlingen.   

Het leerlingenaantal van Scholengroep Sint-Rembert gaat al een aantal jaar in stijgende lijn. De voorbije jaren had de stijging echter vooral te maken met meer kinderen in het kleuter- en basisonderwijs. Momenteel zet die positieve evolutie zich door in het secundair onderwijs.     

SiVi erg populair 
Bijna alle secundaire scholen van de scholengroep kennen een stijging. Vooral in het Sint-Vincentiusinstituut (SiVi) is de stijging opmerkelijk. De school telt nu bijna 900 leerlingen. “Onze school heeft de voorbije jaren een metamorfose ondergaan”, vertelt Hilde Maertens, directeur van SiVi. “Eerst was er het grote bouwproject Marie Moke dat ons diverse nieuwe gebouwen en hypermoderne klassen opleverde. Daarna investeerden we ook in enkele nieuwe richtingen zoals de komst van Defensie en Veiligheid dit schooljaar.” Ook in het VLTI, VTI, de Middenschool Sint-Rembert en Sint-Martinusinstituut Koekelare is er een stijging. In het Sint-Jozefsinstituutcollege en Spes Nostra Instituut Zedelgem zijn de cijfers ongeveer gelijk gebleven.   

Lichte daling in basisonderwijs
Het verhaal van de basisonderwijs is helemaal tegenovergesteld. Daar was er de voorbije jaren telkens een stijging merkbaar, maar die zet zich momenteel niet door. Zowel het kleuter- als gewoon basisonderwijs dalen. In totaal tellen de 15 basisscholen (16 instellingsnummers) 5284 leerlingen. Dat is een daling van 132 leerlingen. Enkel het Buitengewoon Lager Onderwijs van De Torretjes kent een lichte stijging. “We hangen natuurlijk af van de geboortecijfers”, zegt algemeen directeur van Scholengroep Sint-Rembert Ann Stael. “Bovendien verwelkomden we de voorbije jaren ook telkens nieuwe basisscholen in onze scholengroep. De laatste was De Revinze in het schooljaar 2020-2021. Dat is dit schooljaar niet het geval.”   

Meer internen
Ook het internaat kent weer een stijgend leerlingenaantal. Er zijn nu 212 internen. Dat zijn er 21 meer dan vorig jaar.