Home Afwezigheid melden Topdesk Sharepoint Webmail Rembert Pro

Veiligheidsrichtingen SiVi enorm populair

Net als in andere scholen zijn de veiligheidsrichtingen van het Sint-Vincentiusinstituut (SiVi) enorm populair. Zowel het vijfde jaar Defensie en Veiligheid als het zevende jaar Integrale Veiligheid en zevende jaar Veiligheidsberoepen van de school van Scholengroep Sint-Rembert tellen heel wat leerlingen. Voor het vijfde jaar was er bij aanvang van dit schooljaar zelfs een wachtlijst.   

Werken bij de brandweer, de politie, het leger of als bewakingsagent, veel jongeren dromen ervan. Getuige daarvan de populariteit van de veiligheidsrichtingen in het Sint-Vincentiusinstituut (SiVi) in Torhout. Die kwaliteitsvolle TSO-richtingen bereiden jonge mensen voor op een job in de private of publieke veiligheidssector zoals Defensie, Justitie of Binnenlandse Zaken. Zowel het vijfde jaar Defensie en Veiligheid als het zevende jaar Integrale Veiligheid zijn momenteel volzet. Het vijfde jaar is gloednieuw sedert dit schooljaar. Voor die studierichting moest de school dit schooljaar zelfs werken met een wachtlijst.   

Vijfde jaar Defensie en Veiligheid  
Volgens www.mil.be is werken bij Defensie geen job, maar een missie. In Torhout kan je die missie alvast goed voorbereiden. SiVi biedt er vanaf dit schooljaar het vijfde jaar Defensie en Veiligheid aan. Je verwerft er de fysieke en professionele competenties die vereist zijn bij de instroom naar veiligheidsberoepen. De nieuwe richting bereidt je voor op selectie en rekrutering voor allerlei veiligheidsberoepen bij Defensie, Justitie en Binnenlandse Zaken. Daardoor verhoog je je slaagkansen bij toelatingsproeven. “Wij worden in SiVi voorbereid op professioneel handelen”, vertelt leerling Robbe Debaeke. “We krijgen les over zowel defensie, justitie als de brandweer. Iedereen vindt er dus z’n interessegebieden.”   

Niet enkel het leger  
Daarbij denken we niet alleen aan een job bij het Belgisch leger. “Leerlingen die de opleiding met vrucht beëindigen behalen niet alleen hun diploma secundair onderwijs, ze halen ook erkende bekwaamheidsbewijzen en getuigschriften voor bijvoorbeeld bewakingsagent of hulpverlener”, aldus directeur Hilde Maertens. “De leerlingen kunnen dus nog alle richtingen van de veiligheidssector uit.”   

Zevende jaar Integrale Veiligheid  
Ook op latere leeftijd kunnen leerlingen met interesse voor de veiligheidssector nog in SiVi terecht. Zowel in het zevende jaar Integrale Veiligheid (7 Se-n-Se) als in het zevende jaar Veiligheidsberoepen (7BSO) stoomt SiVi de leerlingen klaar voor een job in de veiligheidssector. Tijdens die studies behalen de leerlingen allerlei attesten en certificaten zodat ze voorbereid zijn voor een job bij de politie, de brandweer of de private veiligheidssector. “Onze leerlingen zijn dan ook erg gegeerd op de arbeidsmarkt. Net voor de kerstvakantie hielden we een reünie van oud-studenten. Zij zijn allemaal vlot aan een job in de sector geraakt”, vertelt opleidingshoofd en leerkracht Bertrand Vander Donckt. “Sommigen studeren in juni af bij ons en zijn een week later al aan de slag als bewakingsagent.”   

Meer info? Interesse? Wil je nog meer weten? Wil je weten of Defensie en veiligheid iets voor jou is?  
Surf naar de website van SiVi voor specifieke info over de richting en de infomomenten van vrijdagavond 11 maart en donderdagavond 21 april (eigen leerlingen SiVi).