Home Afwezigheid melden Topdesk Sharepoint Webmail Rembert Pro

VTI doet aan jobshadowing in Barcelona

Met 6 personeelsleden uit het VTI, trokken we in de week van 18 maart op jobshadowing naar Barcelona. Doel van deze uitwisseling was bij te leren over het Spaanse onderwijssysteem en de mogelijkheden voor een duurzame samenwerking te onderzoeken.

De eerste school waar we hartelijk ontvangen werden door het team internationalisering, was Ceir-Arco. We wisselden algemene informatie uit en kregen een uitgebreide rondleiding op het schooldomein. Vooral op de afdelingen elektriciteit en auto zagen we heel wat raakvlakken. We volgden er lessen mee en waren getuige van een ’24-uurchallenge’. Jongeren uit alle afdelingen van de school kregen een uitdaging van een bedrijf en werkten in teams in 24 uur een oplossing uit. Maar liefst 130 teams namen deel, een inspiratiebron voor ons!

De tweede school was Escola del Treball, een school met een rijke geschiedenis en een indrukwekkend gebouwencomplex met “Harry Potter vibes”. We bespraken de mogelijkheden voor  toekomstige stages, leerkrachten- en klasuitwisselingen. Ook hier brachten we een bezoek aan de werkplaatsen en labo’s (waaronder een labo voor waterstoftechnologie) en konden we actief een aantal lessen meevolgen.

Beide scholen starten vanaf de leeftijd van 16 jaar en bieden duaal leren aan. We zagen er ook ‘leerlingen’ van wat rijpere leeftijd (40-55 jaar) die zich bijschoolden.

Tussen de jobshadowingactiviteiten door, gingen we op ontdekking in het bruisende Barcelona met zijn Gaudi invloeden en prachtige gebouwen. We hielden aan onze uitwisseling niet alleen een goed gevoel over, maar ook veel inspiratie, een toffe teambuilding en interessante mogelijkheden voor een schooluitwisseling met leerlingen!

Adiós!

Célien – Ann – Joke – Miranda – Jimmy - Tom