Home Afwezigheid melden Topdesk Sharepoint Webmail Rembert Pro

VTI verwelkomt Slowaakse collega's

In de week van 20 november ontving het VTI 2 Slowaakse collega’s uit de STROJNICA school in Presov in het kader van een jobshadowing. In januari 2023 brachten drie van onze eigen collega’s al een bezoek aan deze Slowaakse school en enkele bedrijven in de regio. Met dit tegenbezoek wilde onze buitenlandse partner kennismaken met het Belgische onderwijssysteem en de mogelijkheden tot samenwerking en stage in België aftasten. 

Gedurende hun verblijf woonden onze Slowaakse collega’s lessen Engels, wiskunde, engineering, wetenschappen en praktijk mechanica en garage bij. Daarnaast brachten ze een bezoek aan enkele bedrijven in de regio (Man, TE Connectivity, Molcy) om stagemogelijkheden voor hun leerlingen te bespreken. 

Uiteraard was er ook ruimte om Belgische cultuur op te snuiven. Met een avondactiviteit in Oostende en een rondleiding in Brugge, deskundig gegidst door één van onze eigen leerkrachten, leerden de Slowaakse collega’s onze streek kennen. 

Kortom, een geslaagd bezoek waarbij onze verdere uitwisselingsplannen concrete vormen aannamen. In april 2024 gaan 3 leerlingen uit het VTI op stage in Slowakije, volgend schooljaar nemen wij enkele Slowaakse leerlingen onder onze hoede.  

De start van een hopelijk duurzame samenwerking!